• broken image

  'Making Change Happen'

   

  Verhoog de slaagkans van je verander trajecten: maak het Superklein, Simpel & Specifiek.

   

 • Deze presentatie richt zich op professionals die betrokken zijn bij het faciliteren van verandertrajecten die rechtstreeks in contact staan met de medewerkers waar de verandering van toepassing op is. Ondanks de steun van change professionals en de directie - die de grote lijnen en aanpak bepaald hebben - botst deze groep van leidinggevenden vaak op een muur van weerstand bij medewerkers bij de implementatie van de verandering. In deze presentatie reiken we hen een eenvoudige en pragmatische formule aan om de slaagkans van een verandertraject te vergroten.

   

  Via een eenvoudige metafoor krijg je inzicht hoe ons onbewust brein beslissingen neemt en gebruiken we deze principes vervolgens om onze onbewuste geest in de juiste richting te sturen. De sleutel tot het wegnemen van vaak voorkomende struikelblokken binnen veranderingsprojecten ligt in het creëren van momentum en engagement door te focussen op 3 principes: Maak het Superklein, Simpel en Specifiek.

   

  Superklein: Durf meer te experimenteren met veel kleine stappen en doe verschillende pilot projecten. Door mensen consistent kleine acties te laten ondernemen bouw je aan de gewenste mindset & identiteit. Starten en bijsturen is veel effectiever dan het perfecte plan uit te voeren.

   

  Simpel: Ondersteun je medewerkers door weerstand weg te nemen. Maak hierbij gebruik van voorbeeldgedrag en bereid je alvast voor op de 'slechte' dagen.

   

  Specifiek: Definieer duidelijke doelen en vertaal ze naar tastbaar gedrag. Creëer een levendig beeld van de gewenste verandering en maak gebruik van je omgeving voor ondersteuning.

   

  Dit alles doorspekt met pragmatische tools, stimulerende vragen, inspirerende voorbeelden en de nodige humor om je verandertraject naar een volgend succesvol niveau te tillen. Let's go.

 • 100% nieuwe inhoud & frisse nieuwe slides

   

  broken image